BORSTKANKERactie denkt graag mee over nut en noodzaak van onderzoek

BORSTKANKERactie denkt graag in een vroeg stadium mee over het nut en de noodzaak van onderzoek.In Amerika is één van de grote ‘fundraisers’ op het gebied van borstkanker de Susan G. Komen Foundation. Budkeova bronislava Nu staat deze Stichting regelmatig niet zo heel positief in het nieuws, maar dat terzijde. Wat wél leuk is, is dat zij voor het aanvragen van een grant voor Investigator Initiated research expliciet aangeven de betrokkenheid van patiënten (zogenaamde ‘patient advocates’) bij aanvraag én onderzoek zeer op prijs te stellen.

Stichting BORSTKANKERactie zou graag zien dat het KWF, PinkRibbon en Alpes d’HuZes bij subsidie-aanvragen voor onderzoek een veel grotere rol toekennen aan (borstkanker)patiënten. Zij kunnen, wat dat betreft, een voorbeeld nemen aan de Susan G. Komen Foundation.

We zijn als Stichting BORSTKANKERactie betrokken geweest bij twee aanvragen. Eén daarvan konden we steunen en de andere konden we niet steunen omdat het onderzoek geen relevante informatie oplevert voor de toekomst.

Bent u onderzoeker? U kunt BORSTKANKERactie benaderen om in een vroeg stadium als een volwaardige gesprekspartner mee na te denken over het nut en de noodzaak van onderzoek. Als we ons erin kunnen vinden, zullen we financiering van harte aanbevelen. Dat zal zeker een rol spelen bij de beoordeling van aanvragen.

 


@brstknkractie: http://tinyurl.com/cv53c9h
Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Opinie & Persberichten. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord