Groepsbijeenkomsten voor vrouwen met een BRCA1/2 genmutatie en hun partners

Het LUMC en het EMC hebben naar aanleiding van de mailwisseling besloten de bijeenkomsten te veranderen van naam en focus. Ik denk dat het zo een stuk zinvoller geworden is!

“Groepsbijeenkomsten voor vrouwen met een BRCA1/2 genmutatie en hun partners”

Binnenkort zullen het LUMC en het Erasmus MC in samenwerking met Stichting Pink Ribbon gezamenlijk een aantal groepsbijeenkomsten organiseren voor erfelijk belaste vrouwen die vanwege borstkanker, of een hoog risico hierop, hun borsten hebben laten verwijderen.

Onder begeleiding van een psycholoog en maatschappelijk werker wordt in een achttal sessies stilgestaan bij verschillende thema’s zoals veranderingen in het lichaam en lichaamsbeleving, relatie met partner en het gezin, intimiteit en seksualiteit, erfelijkheid en andere thema’s naar wens van de groep. Voor partners wordt een parallelle groep georganiseerd die vijfmaal bijeen zal komen.

Tijdens de bijeenkomsten worden educatie en uitwisseling van ervaringen met elkaar afgewisseld. De bijeenkomsten bestaan uit een vaste groep deelnemers (max 10 personen) en duren anderhalf uur (in de avond, start op 28 oktober 2013).

Deelname aan de groep is kosteloos. Interesse? Stuur dan een e-mail naar psycholoog Jessica Gopie (j.p.gopie@lumc.nl).


@brstknkractie: http://tinyurl.com/n7eztef
Dit bericht is geplaatst in BRCActie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord