‘Transparantie over borstreconstructies is nodig’- vandaag in Trouw

We werkten mee aan een artikel dat vandaag in Trouw staat over borstreconstructies met eigen (buik)weefsel, de DIEPlap ookwel DIEPflap genoemd, Trouw 17 april 2014 Diepflap . We streven naar gespecialiseerde ziekenhuizen, die deze operatie vaak doen en zo voldoende expertise opgebouwd hebben en de organisatie zo ingericht hebben dat de kans op slagen zo groot mogelijk is.

Op dit moment wil de Nederlandse Vereniging van Plastisch chirurgen geen openheid geven over het aantal ingrepen per ziekenhuis, per plastisch chirurg en het aantal complicaties of, nog erger, afgestorven flaps.


@brstknkractie: http://tinyurl.com/pnmokb5
Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Opinie & Persberichten. Bookmark de permalink.

2 reacties op ‘Transparantie over borstreconstructies is nodig’- vandaag in Trouw

 1. AnnA schreef:

  Helaas kan ik hierover mee praten, in oktober 2013 een Diepflap operatie ondergaan in Delft. Echt totaal mislukt, na 1 week was dat al duidelijk. De arts liet mij echter te lang doorlopen met een totaal afgestoten borst. Mijn buik was ook ontstoken en nog steeds pijnlijk en hard. Ik heb er heel slecht bijgelegen, oa 2 zakken bloed nodig, 5 weken in het ziekenhuis, bloedvergiftiging, hoge koorts enz enz. In november is mijn “nieuwe” borst in Leiden weer geheel verwijderd. Het voelt of ik 2 x aan dezelfde borst ben geamputeerd. Ik zal deze operatie niemand aanraden!!!

 2. Dees schreef:

  Beste AnnA,
  Bedankt voor je reactie. Wat vreselijk dat het zo fout is gegaan. Afschuwelijk dat je dat meegemaakt hebt, bovenop alle ellende die daar al aan vooraf ging.

  Wat we zo vervelend vinden, is dat er geen openheid is over het aantal diepflaps per chirurg en hoeveel er daarvan mislukken. Elke operatie kent een risico, maar… we weten ook dat sommige plastisch chirurgen beter zijn dan andere. Ik ben zelf in België geopereerd en alles is gelukkig goed gegaan. We hopen dat de Nederlandse Vereniging van Plastisch chirurgen binnenkort eens openheid gaat geven, zodat méér vrouwen de kans hebben op een geslaagde reconstructie.

  Ik wens jou heel veel sterkte om dit een plekje te geven…

Geef een antwoord